{ "title": "Hamilelikte Üşütme", "image": "https://www.usutme.gen.tr/images/hamilelikte-usutme.jpg", "date": "19.01.2024 18:18:54", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Hamilelikte üşütme, Kadınlar açısından mucizevi ve bir o kadar da zorlu olan hamilelik sürecinde bağışıklık sistemi diğer dönemlere göre daha savunmasız olur. Hamilelik sürecinde olası hastalıklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır. Kadınların büyük çoğunluğu dokuz aylık gebelikleri süresince hiç değilse bir kez hamilelik de üşütme problemiyle karşı karşıya kalmışlardır. Hamilelikte üşütme anneye rahatsızlık verici olsa da gebeliği etkilemeyecektir. Maalesef normal zamanlarda kullandığımız soğuk algınlığı tabletleri antihistaminik ilaçlar gebelik için risk oluşturduğu için kullanılamaz. C vitamini takviyelerinde doktorunuza danışarak uygulamanız gereklidir, çünkü en doğru tedavi şekline doktorunuz karar verecektir. Doktorunuzun tavsiye edeceği gebeliğe uygun ilaçlar elbette ki vardır. Bu ilaçlar siz ve bebeğiniz için güvenli ilaçlardır. Hamilelikte üşütme rahatsızlığınız can sıkıcı bir bronşite ya da başka bir hastalığa yol açmadan başından önleminizi alın.

Hamilelikte üşütmeye karşı öneriler
Ateşinizi doğal yollardan düşürmeye çalışın. Ilık suyla duş alın veya banyo yapın. Yatakta rahat edeceğiniz rahat ve hafif şeyler giyin. Ateşinizi gözlem altında tutun. Ateşiniz 39 derecenin üstüne çıkacak olursa derhal en yakın sağlık kuruluşuna gidin.

Hamilelikte üşütmeye iyi gelen bitkiler, Evde rahatlıkla uygulayacağınız birkaç bitkisel yöntemle üşütme probleminizi gidermek mümkün olabilir örneğin:
Bilindiği üzere hamileliklerde bağışıklık sisteminin vücuda giren yabancı dokulara tepki göstererek etkisiz hale getirir. Bebekte vücut için yabancı bir dokudur. Bebeğin zarar görmemesi için bağışıklık sistem biraz yavaşlar. Bu sebepten hamilelikte üşütme daha uzun sürmektedir. Eğer rahatsızlığınız yemek yemenize ve uyumanıza engel olacak boyuttaysa, sarımsı ve yeşilimsi bir balgam çıkarıyorsanız, 1 haftadan uzun süren bir üşütme söz konusu ise derhal doktorunuza başvurun. Bu dönemde çok ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Tedavi edilmeyen durumlarda prematüre doğumlara sebep olabilir. Hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için kendinize ve sağlığınız dikkat edin.
" } ] }